Call us: +30 210 8990048

VARI SPORTS CLUB TRAINERS

Cyba σε ρυθμό πεντοζάλη

Cyba σε ρυθμό πεντοζάλη

Ελληνας γυμναστής δημιούργησε νέα τεχνική εκγύμνασης, η οποία βασίζεται στη δύναμη του μυαλού. Ο λόγος για τον Στέφανο Κουζούνη, ο οποίος εφηύρε την καινοτόμο μορφή άσκησης CYBA που στόχο έχει τον απόλυτο έλεγχο μυαλού και σώματος.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μάθημα που ξετρελαίνει όποιον το δοκιμάσει. Διδάσκεται στο «Vari Sports Club» από τον εμπνευστή του. Αν και η περιγραφή του θυμίζει γιόγκα και διαλογισμό, το CYBA έχει ελληνικό ρυθμό και ταιριάζει απόλυτα με τη μεσογειακή κουλτούρα. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο πως οι ασκήσεις εναρμονίζονται πλήρως με τον ρυθμό της ελληνικής παράδοσης. Πεντοζάλης, καλαματιανός, ακόμη και μελωδίες από εκκλησιαστικούς ύμνους ακούγονται δυνατά μέσα στις αίθουσες όπου διδάσκεται το CYBA.

«Περνώντας έξω από τις αίθουσες των γυμναστηρίων τα μουσικά ακούσματα είναι ξενόφερτα, με ωραία τραγούδια, δυνατό beat και σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε δει και μαθήματα σε άλλη γλώσσα ή άλλη θρησκεία. Στο CYBA πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ελληνική μουσική έχει αδιαπραγμάτευτα διαμάντια, όπως ο Χατζιδάκης και ο Ξαρχάκος, και μοναδικούς ρυθμούς όπως τα κρητικά, τα καλαματιανά, τα μακεδονικά, αλλά και έξοχες μελωδίες από τους εκκλησιαστικούς μας ύμνους. Κάθε μάθημα είναι και μια ωδή στην ελληνική μουσική, την ελληνική θρησκεία, τα ήθη και έθιμα» λέει ο εμπνευστής του CYBA Στέφανος Κουζούνης, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον καταρτισμένους Ελληνες γυμναστές.

«Το CYBA είναι ένα σύστημα που αφυπνίζει το ανθρώπινο δυναμικό. Η τακτική άσκηση με CYBA μεταβάλλει τα συναισθήματα και τον νου. Η φιλοσοφία του CYBA αρχίζει με το πνεύμα. Η αποκατάσταση της επαφής με το πνεύμα μας είναι ο αληθινός σκοπός του CYBA. Αν και οι γιατροί ακόμα δεν καταλαβαίνουν πλήρως πώς λειτουργεί, η δύναμη του μυαλού κάνει θαύματα. Με την εκμετάλλευση της δύνναμης του εγκεφάλου μας ενάντια στον πόνο μπορεί να αισθανθεί κανείς 80% λιγότερο πόνο μέσα σε δύο εβδομάδες» τονίζει ο κ. Κουζούνης και εξηγεί τι είναι το CYBA:

«Είναι ένα μάθημα ορθοσωμικού ελέγχου και ορθοσωμικής συνειδητότητας. Στόχος του είναι να αποκτήσουμε πλήρη έλεγχο του σώματος και κατ’ επέκταση όλων των κινήσεών μας, τόσο κατά τη διάρκεια της άσκησης όσο και στην απλή καθημερινή μας ζωή. Το CYBA βασίζεται στην αντίληψη ελέγχου των μυών. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν απρόσεκτες ή μηχανικές κινήσεις. Το CYBA είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει πιθανούς τραυματισμούς τόσο κατά τη διάρκεια της άσκησης όσο και στην καθημερινή μας κοινωνική δραστηριότητα. Τα λάθη που προέρχονται από τη μη σωστή στάση σώματος κατά την εκτέλεση των διάφορων ασκήσεων σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα με την πάροδο του χρόνου μπορούν να επιφέρουν επικίνδυνες κακώσεις τόσο στο σκελετικό όσο και στο μυϊκό μας σύστημα».

Η ιδέα του CYBA προήλθε από μια απλή διαπίστωση του Στέφανου Κουζούνη: «Στη μέχρι τώρα πορεία μου πάντα μου προκαλούσε εντύπωση η άσκοπη προπόνηση των αθλούμενων μέσα στα γυμναστήρια, με αμέτρητα κιλά και τραγικά αποτελέσματα.
Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί θα έπρεπε να θέσω τον αθλούμενό μου σε μια διαδικασία εξόντωσης με κιλά και μηχανές, ενώ ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν μπορούσε ακόμη καλά-καλά να κουμαντάρει ούτε το βάρος του του σώματός του. Με την πολύτιμη βοήθεια γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, φυσικοθεραπευτών και φυσικά χειροπρακτικών δημιούργησα με πολλή αγάπη το CYBA».


ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

ΠΗΓΗ: Espresso News

Share it!

Δωρεάν επίσκεψη

Θέλετε να έρθετε για μια δωρεάν επίσκεψη να γνωρίσετε το χώρο μας και να δοκιμάσετε το χώρο και τα ομαδικά μας μαθήματα; Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας σύμβουλος μας θα επικοινωνήσει μαζί σας να κανονίσετε την επίσκεψη
Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Functional Training Zone

Exergame for kids

Contact

Λ. Βάρης 90
166 71 Βάρη Αττικής
Phone:+30 210 8990048

Email:info@varisportsclub.com

newsletter signup

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok